Лісопатрульний комплекс на базі Ford Ranger

Нещодавні весняні лісові пожежі у північних регіонах України виявили той факт, що лісничі господарства практично безпорадні перед такими загрозами, як вогонь. За сухої погоди навіть невелике джерело вогню може перетворити на попіл сотні гектарів лісу. Саме так і сталося цієї весни. Проте вчасне виявлення і ліквідація осередків займання могли б зарадити цій ситуації. Саме для цього українські лісництва посилюють ось такими автомобілями. Знайомтесь, малий лісопатрульний комплекс.

Лісопатрульний автомобіль збудований на базі пікапа Ford Ranger. Його рух забезпечує дволітровий турбодизельний двигун потужністю 170 кінських сил з крутним моментом 420 ньютон-метрів. Він працює в парі з надійною шестиступеневою механічною коробкою передач, привод забезпечується на всі колеса. Для збільшення позашляхових можливостей, лісовий Ranger було дооснащено електролебідкою. 

image3.jpg

Проте основна частина лісопатрульного комплексу розмістилася саме в кузові пікапа: у вантажному відсіку авто розташований модуль пожежогасіння з баком на 600 літрів та всмоктувальний комплект, який дозволяє робити забір води із зовнішніх джерел.

Отже, попередження лісових пожеж – справа декількох секунд. Компактний і маневрений Ford Ranger має все необхідне на своєму борту, щоб приборкати вогонь ще до того, як він стане лихом державного масштабу. До речі, саме цей Ranger незабаром вирушає патрулювати лісові простори Чорнобильської зони. 

image2.jpg

Дізнатися більше про авто Ford можна на сайті ford.ua

Open Chat